Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές για κέικ με μπανάνα και σοκολάτα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 125 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 4 κ.σ. γάλα
- 180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
- 100 γρ καρύδια
Πως το φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 oC.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες (που προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πηρούνι).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 20 σκεύη για μάφινς, τα οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει νωρίτερα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα, θα βρείτε στη σελίδα του στο facebook