Mέχρι τώρα δεν είχα πετύχει να κάνω σωστά και γευστικά τα λαχανικά στη σχάρα. Με αυτή τη συνταγή όμως η επιτυχία είναι δεδομένη!
Τι θα χρειαστούμε;
- Διάφορα λαχανικά πολύ φρέσκα, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές διάφορες, καρότα, κρεμμύδια, μανιτάρια μεγάλα.
Για τη μαρινάδα (1 κιλού περίπου λαχανικών)
- 3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα ελαιόλαδο
- 4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 1 κ.σ. θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Εκτός από τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, κόβουμε τα υπόλοιπα σε χοντρές φέτες. Τα κρεμμύδια στη μέση - και για ευκολία στο γύρισμα, μπορούμε να τα περάσουμε σε σουβλάκια. Τις πιπεριές στη μέση, τα μανιτάρια ολόκληρα. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα χτυπάμε καλά και αφήνουμε μέσα τα λαχανικά μας 1 ώρα τουλάχιστον. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, αρχίζοντας από αυτά που απαιτούν περισσότερη ώρα. Πρώτα βάζουμε τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις πιπεριές, μετά τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια, τέλος αυτά που θέλουν ελάχιστο ψήσιμο (όπως τα μανιτάρια και οι ντομάτες). Τα σερβίρουμε περιχυμένα με την υπόλοιπη μαρινάδα.