Μια εναλλακτική συνταγή για τα κλασικά γεμιστά που όλοι αγαπάμε
Τι θα χρειαστούμε;
- 5 πιπεριές
- 7 ντομάτες
- 4 μελιτζάνες
- 5 κολοκύθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κούπες κινόα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Πατάτες
- Λίγη ζάχαρη
Πως τα φτιάχνουμε;
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους.
Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες, την ψίχα από 2 κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά , το κινόα, το λάδι, το κουκουνάρι , την σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Το ζουμάκι που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι από πάνω.
Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.
Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω -κάτω για περίπου 1 1/2 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαούρτι με δυόσμο.