Μια παραδοσιακή συνταγή, με την διαφορετική ματιά του Γιώργου Σίσκα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 500 γραμμ. μακαρόνια σκιουφιχτά
- 1 κουταλιά στακοβούτυρο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 3 μεγάλα μανιτάρια Πολωνίας κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 250 γραμμ. απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε το στακοβούτυρο χωρίς να το ζεματίσουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο για να τσιγαρίζουμε το απάκι μόνο του, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με το απάκι, να δέσουν οι γεύσεις, σε χαμηλή φωτιά και ολοκληρώνουμε με τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook