Μια γευστική συνταγή για όσους επιθυμούν να δοκιμάζουν πάντα κάτι το διαφορετικό.
Τι θα χρειαστούμε;
- 250 γρ. φιλέτο ψαριού (σφυρίδα, τσιπούρα, ροφός) εξαιρετικά φρέσκο
- 3 κουταλιές χυμό λάιμ ή περισσότερο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη
- 2-3 ντοματίνια
- Μισό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μισή κόκκινη και μισή κίτρινη πιπεριά
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Πως το φτιάχνουμε;
Ελπίζω ότι το ψάρι θα σας το φιλετάρει ο ψαράς σας, διαφορετικά θα πρέπει να εξασκηθείτε στο φιλετάρισμα με κίνδυνο να χάσετε αρκετή από την σάρκα του. Κόβετε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες και το βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Περιχύνετε το ψάρι με τον χυμό, το λάδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να «ψηθούν» για ένα οκτάωρο τουλάχιστον.
Όταν πρόκειται να το σερβίρετε, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια τα ντοματίνια, τις χρωματιστές πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε τα κυβάκια των λαχανικών και τον κόλιανδρο με το ψάρι.
Βάζετε το μίγμα σε ένα τσέρκι ή σε μια φόρμα και το ξεφορμάρετε σε ένα πιάτο. Περιχύνετε με λίγο φρέσκο λάδι.
Σερβίρεται πάνω σε πράσινη σαλάτα.