Ο Γιώργος Σίσκας μας ταξιδεύει μέχρι την Ισπανία με την συνταγή του για γκασπάτσο.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 κιλά ώριμες, ζουμερές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χονδροκομμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, χονδροκομμένη (προαιρετικά)
- 2 πιπεριές κέρατο, χονδροκομμένες
- 1 αγγουράκι, ξεφλουδισμένο και χονδροκομμένο
- ½ φλιτζ. τσαγιού πατικωμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο (ή τα φύλλα από 2 - 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
- 300 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί (ή βαλσαμικό ξύδι)
Πως το φτιάχνουμε;
Βάζω στο μπλέντερ τα χονδροκομμένα λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και αγγουράκι), τα μυρωδικά και τα ψίχουλα ψωμιού και τα πολτοποιώ καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και πυκνό. Αν είναι πολύ πυκνό για τα γούστα σας προσθέστε λίγο παγωμένο νερό και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρω τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το ξύδι, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και τη σκεπάζω καλά με διάφανη μεμβράνη. Τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά.
Μοιράζω τη σούπα σε μπολ, περιχύνω με το ελαιόλαδο και μοιράζω σε κάθε μερίδα τα κομμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί η με ενα stick απο σέλερυ.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook