Μια συνταγή που «μυρίζει» μανούλα και μάλιστα με σπιτικό φύλλο!
Τι θα χρειαστούμε;
Για το φύλλο:
- Μισό κιλό αλεύρι
- 2 κουταλιές λάδι
- Μια κουταλιά ξύδι
- Λίγο αλάτι
- Νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό πράσα
- 1 κούπα τυρί φέτα
- 2/3 της κούπας λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι ή τραχάνα
- Άνιθο
- Μάραθο
- Δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα, τον άνιθο, το μάραθο ,τον δυόσμο και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τρια φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλάμβανετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζετε την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα, θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook.