Ένα δροσερό ορεκτικό για τα καλοκαιρινά οικογενειακά τραπέζια.
Τι θα χρειαστούμε;
- 350 γρ. ντομάτες κοκτέιλ
- 1 ματσ. Βασιλικό
- 200 γρ. τυράκια μοτσαρέλα
- 1 κ.σ. άσπρο ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελ. Σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. πέστο τζενοβέζε
Πως τα φτιάχνουμε;
Πλένουμε τις ντοματούλες. Πλένουμε και το βασιλικό και το στεγνώνουμε. Αφήνουμε τη μοτσαρέλα να στραγγίσει. Περνάμε τις ντομάτες σε ξυλάκια εναλλάξ με τα φύλλα βασιλικού και τα τυράκια.
Για τη βινεγκρέτ αναμειγνύουμε το ξύδι μπαλσάμικο με αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε στην πρέσα και το αναμειγνύουμε με το ξύδι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πέστο και τα χτυπάμε με το χτυπητήρι μέχρι να πήξει η βινεγκρέτ. Βουτάμε μέσα στη σάλτσα τα σουβλάκια, τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε ένα λεπτό να τραβήξουν.
Σερβίρουμε με ιταλικό ψωμί τσιαμπάτα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook