Η σημερινή συνταγή δεν είναι μόνο μια ιδέα για δροσερή μεσογειακή σαλάτα αλλά και πρόταση σερβιρίσματος για να ξεχωρίσετε στο επόμενο τραπέζι στο σπίτι σας
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/3 χωριάτικο ψωμί
- 1/2 iceberg
- 1 ποτήρι τοματάκια κοκτέιλ
- 1 φρέσκο αγγουράκι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1/2 ποτήρι μαύρες ελιές
- 100 γρ. τυρί (π.χ. φέτα)
- 1 κουτ. του γλυκού μυρωδικά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Πως την φτιάχνουμε;
Κόβετε το ψωμί σε κύβους, το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κομματάκια σε ένα καυτό και στεγνό τηγάνι και ανακατεύοντας, τηγανίζετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Πλένετε το μαρούλι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αφού κόψετε τις ελιές στη μέση, το αγγουράκι σε κύβους, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα τοματάκια σε τέσσερα μέρη, τα προσθέτετε στη σαλάτα. Θρυμματίζετε το τυρί με τα χέρια σας και το ρίχνετε στη σαλάτα. Αναμειγνύετε τα μυρωδικά με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Περιχύνετε τη σαλάτα με την έτοιμη σάλτσα σας.
Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε. Στο τέλος προσθέστε τα κρουτόν.