Η τέλεια συνταγή για να πανάρουμε το φιλέτο του ψαριού και να το απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά που ίσως να μην το αγαπούν τόσο!
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 φιλέτα ψαριού (γλώσσας, πέρκας, μπακαλιάρου κ.λ.π. ωμά ή κατεψυγμένα)
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Στην άκρη του κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα\
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σως ταρτάρ:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγη μουστάρδα (σκόνη ή κανονική)
- 1 κ.γλ. κάπαρη
- 2 - 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Πως το φτιάχνουμε;
Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα (αφού αποψυχθούν, αν είναι κατεψυγμένα) και τα βουτάμε αρχικά στο αυγό, που έχουμε χτυπήσει σε ένα βαθύ πιάτο και στη συνέχεια, στο αλεύρι, τη γαλέτα και το μοσχοκάρυδο, που έχουμε ακακατέψει σε ένα άλλο πιάτο.
Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά).
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μαγιονέζα ή μια εύκολη σως ταρτάρ (που γίνεται ανακατεύοντας απλώς τα υλικά).
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook