Αν ψάχνατε μια διαφορετική και δροσερή συνταγή για ζυμαρικά, αυτή θα την λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε;
- ½ πακέτο πένες
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Το ¼ από ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας πέστο ρόκας
Πως τις φτιάχνουμε;
Το πέστο ρόκας:
Σε ένα multi μίξερ, θα αναμίξουμε ένα μάτσο ρόκα, έχοντας κόψει τουλάχιστον 8-10 εκ. από τα κοτσάνια, 200 ml καλό ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 2 κουτ. της σούπας τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, 3 κουτ. της σούπας ξύδι (καλύτερα μπαλσάμικο), αλάτι και πιπέρι. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας πυκνός πολτός τον οποίο μπορούμε να κρατήσουμε σε βάζο στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Τις πέννες:
Καταρχήν βράζουμε τις πένες al dente. Αν θέλουμε, τις έχουμε βράσει από την προηγούμενη και τις έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο σπορέλαιο (1-2 κουτ.σούπας) για να μην κολλήσουν.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, θα ρίξουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σε αυτό θα ξανθύνουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Αμέσως μετά θα προσθέσουμε τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ, θα τα φέρουμε μία γύρα με μία ξύλινη κουτάλα και μετά θα ρίξουμε την κρέμα.
Θα αφήσουμε το μείγμα να κοχλάσει σε μέτρια πάντα φωτιά για 1-2 λεπτά και μετά θα προσθέσουμε το πέστο και βέβαια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χωρίς να περιμένουμε να βράσει άλλο το μείγμα, θα ρίξουμε μέσα τις πένες. Θα τις ανακατέψουμε απαλά με τη σάλτσα, και μόλις δούμε ότι έχουν ζεσταθεί καλά είναι έτοιμες.
Θα τις μοιράσουμε σε πιάτα και θα τις πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook