Η συνταγή που λατρέψουν ακόμη κι αυτοί που τα μανιτάρια δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 συσκευασία μανιτάρια λευκά μεγάλα ή porto bello
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας άνηθο
- Για κάθε μανιτάρι θα βάλουμε 2 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
- 4 κουτ. σούπας χυμό ντομάτα (προαιρετικά)
- Λάδι
- Νερό
- Αλάτι , πιπέρι.
- Πάπρικα
Πως τα φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσάνι. Τα αλατίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράσει, μόλις αρχίζει το ρύζι να πήζει, ρίχνουμε τον άνηθο το αποσύρουμε από το μάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι σε ένα βαθύ ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια ως τη μέση. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή έως ότου μαλακώσει το ρύζι).
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα, θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook