Πόσο μου αρέσουν οι παραδοσιακές συνταγές! Πόσο δε όταν έρχονται από την Κρήτη!
Η Πόπη έστειλε τη συνταγή της για Σφακιανές πίτες με μέλι.
Τι θα χρειαστούμε;
Για την ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουτάλι γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 ποτηράκι(για σφηνάκι)ρακή
- 1 ποτήρι νερό
Για την γέμιση
- 1/2 κιλό μυζήθρα μαλακιά Χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
Πώς τις φτιάχνουμε;
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε μια μικρή λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το λάδι, την ρακή και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό προς μέτριο ζυμάρι.
Παίρνουμε την μυζήθρα και τη λιώνουμε με το πιρούνι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες και ανοίγουμε μικρά φύλλα. Μέσα σε κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά μυζήθρα. Μαζεύουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και καλύπτουμε τη γέμιση φτιάχνοντας μικρή μπαλίτσα, την οποία ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε διάμετρο περίπου ενός πιάτου μεσαίου.
Τηγανίζουμε τις πίτες μία - μία σε καυτό τηγάνι αφού το έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι γυρίζοντας τις συνεχώς για να μην καούν.
Τις περιχύνουμε με μέλι και τις σερβίρουμε ζεστές.