Μια καλοκαιρινή συνταγή, για να λατρέψουν τον μπακαλιάρο και όσοι δεν τον αγαπούν τόσο πολύ!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 1 μπουκάλι μπύρα
- 4-6 μεγάλες κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλη κ.σούπας νισεστέ
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο
- Aλάτι, πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Βγάζουμε το δέρμα από το μπακαλιάρο ,τον ξεκοκαλίζουμε, τον κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Το κουρκούτι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά, ο χυλός πρέπει να μοιάζει πιο πολύ σε αυτόν της κρέπας, λίγο πιο αραιός. Ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να καεί καλά, ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου να τηγανιστούν και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από το τηγάνι και τον βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας από κάτω.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook