Πολλές φορές δοκιμάζουμε δημοφιλείς συνταγές σε εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τις πετυχαίνουμε όταν τις δοκιμάζουμε στο σπίτι. Σήμερα θα μάθουμε τα μυστικά για να φτιάξουμε ντάκο.
Τι θα χρειαστούμε;
- Παξιμάδι ντάκος κρητικός
- Ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια
- Φέτα πικάντικη σε κυβάκια
- Φρέσκια ρίγανη
- Κάπαρη
- Μισή σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε;
Παίρνω τον ντάκο και τον σπάζω σε κομμάτια σε σαλατιέρα ή ατομικά μπολ.
Τον βρέχω ελάχιστα ή και καθόλου.
Ανακατεύω καλά στο παξιμάδι το σκόρδο, αυτό θα το κάνει πιο πικάντικο και θα κάνει τη διαφορά.
Τοποθετώ την ντομάτα πάνω στο παξιμάδι και στη συνέχεια βάζω και τη φέτα.
Το ζουμί της ντοματούλας θα βρέξει και θα νοστιμέψει το παξιμάδι.
Η ρίγανη η φρέσκια ή ξερή είναι απαραίτητη. Η κάπαρη είναι προαιρετική .
Περιχύνω με έξτρα παρθένο λάδι.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook