Τα σάντουιτς είναι ένα ελαφρύ γεύμα για το καλοκαίρι και αρέσει στους περισσότερους, πόσο δε όταν έχει και άρωμα παράδοσης, σύμφωνα με την σημερινή πρόταση του Γιώργου Σίσκα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 ψωμάκια τσιαπάτα ή άλλα ατομικά ψωμάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)
- 200 γρ. φύλλα ρόκας
- 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
- 12 φέτες σαλάμι, κατά προτίμηση Λευκάδος
- 2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες,
- 2 πιπεριές Φλωρίνης , σε χοντρές λωρίδες
Πως τα φτιάχνουμε;
Κόβουμε τα ψωμάκια οριζοντίως στη μέση. Αφαιρούμε λίγη ψίχα ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξύδι και το σκόρδο και με το μείγμα αυτό αλείφουμε εσωτερικά τα κομμάτια του ψωμιού.
Μοιράζουμε στα σάντουιτς τη ρόκα, το κρεμμύδι, το σαλάμι, τη φρέσκια μοτσαρέλα και τις πιπεριές Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα θα βρείτε στην σελίδα του στο facebook