Η Κατερίνα μας έστειλε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατόπιτα και είμαι σίγουρη πως θα σπεύσετε να την φτιάξετε, γιατί φαίνεται λαχταριστή!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
- 1 βούτυρο
- 6 αβγά
- 2 βανίλιες
- 4 ½ κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 5 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 2 κουτάλια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Πως την φτιάχνουμε;
Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο, το νερό και το λεμόνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και στο υπόλοιπο προθέτουμε την φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι. Από πάνω χύνουμε το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.