Μια διαφορετική συνταγή του Γιώργου Σίσκα, για το κατά τ' άλλα κλασικό και αγαπημένο γλυκό.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κ.σούπας κανέλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Πως τον φτιάχνουμε;
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρδιστεί. Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά , έως ότου πήξει ο χαλβάς. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα. Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook