Μια σαλάτα για όσους αγαπούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και συνδυασμούς λαχανικών με φρούτα, από τον Γιώργο Σίσκα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 200 γρ.σαλατικά (μαρούλι , iceberg , radicio…)
- 1 μέτριο , ώριμο αχλάδι κομμένο σε κομματάκια
- 50 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα σε κυβάκια
- 1 χούφτα καρύδια
- Αλάτι
- 1-2 φέτες ψωμί καψαλισμένο (εγώ βάζω ολικής άλεσης) ή κρουτόνς
Για τη σως :
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 1 γεμάτη κ.γλ. μέλι
Πως την φτιάχνουμε;
Πλένουμε , στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά , τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα . Ετοιμάζουμε και το αχλάδι και σκορπίζουμε τα κομμάτια του εδώ κι εκεί . Προσθέτουμε και το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Καψαλίζουμε και το ψωμί ή ετοιμάζουμε τα κρουτόνς και τα προσθέτουμε κι αυτά . Τέλος ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο σέικερ και περιλούζουμε με αυτή τη σαλάτα .
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook