Νομίζω πως τελικά στη σοκολάτα δε λέει κανείς όχι. Ειδικά όταν είναι ένα φανταστικό γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε;
- 6 κρόκοι αυγών
- 1 ολόκληρο αυγό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 350 γρ. κουβερτούρα
Πως τις φτιάχνουμε;
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα αυγά με το σιρόπι και τα ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μείγμα ασπρίσει και δέσει. Αποσύρουμε. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μέχρι η θερμοκρασία της να φτάσει στους 50-55 βαθμούς, δηλαδή να είναι αρκετά ζεστή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Κατεβάζουμε την σοκολάτα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το 1/3 από την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ελαστικό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε τα υλικά. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook