Οι σαλάτες και ειδικά με υγιεινά υλικά είναι οι αγαπημένες των περισσοτέρων μας, για την περίοδο του καλοκαιριού. Σε αυτή τη συνταγή ο Γιώργος Σίσκας συνδυάζει πλιγούρι, πράσινη σαλάτα, φασόλια και πιπεριές.
Τι θα χρειαστούμε;
- 150 γρ. πληγούρι
- 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
- 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 εκ.
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney beans)
- 80 γρ. σταφίδες μαύρες
Για το dressing
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
- Χυμό ενός λεμονιού
- ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικού
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού
Πως την φτιάχνουμε;
Μουλιάζουμε για 8-10 λεπτά το πληγούρι σε ζεστό, αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης. Το απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
Ψήνουμε την πιπεριά στο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και την κόβουμε σε καρεδάκια. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Αφαιρούμε τις σκληρές εξωτερικές ίνες από τα κλαράκια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης τα φασόλια. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και τις στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύδι, το λεμόνι, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια των αρωματικών.
Αναμιγνύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ανοιχτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με φυλλαράκια αρωματικών και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook