Οι συνταγές για ριζότο είναι πάντα απολαυστικές και ειδικά αυτές με τα λαχανικά. Ο Γιώργος Σίσκας σήμερα μας δίνει την συνταγή του για ριζότο τρικολόρε με μανιτάρια και πιπεριές.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 κούπα ρύζι Arborio ή τύπου Αμερικής
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 λίτρο βρασμένο νερό
3-4 φύλλα βασιλικό - Λάδι για το τσιγάρισμα
- Αλάτι , πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τον κύβο με το νερό και το κρατάμε στην άκρη. Σωτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο έπειτα τα μανιτάρια και τέλος τις πιπεριές και τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μέσα το ρύζι το σωτάρουμε για 1 λεπτό. Παίρνουμε την κατσαρόλα με το ζωμό και ρίχνουμε μια κουταλιά στο ρύζι, μετά λαχανικά, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Μόλις σωθεί ο ζωμός προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά. Αυτό επαναλαμβάνετε κάθε φορά που σώνεται ο ζωμός μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας το και το σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook