Να και μια συνταγή πιο περιποιημένη, που θυμίζει αυτές ακριβών εστιατορίων, για να εντυπωσιάσετε στο δείπνο που θα προσφέρετε στους φίλους σας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 rib-eye μοσχαρίσια (η καρδιά της σπαλομπριζόλας χωρίς κόκαλο) ή 2 φιλέτα από μοσχάρι πάχους 2 δάχτυλα το καθένα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 φλιτζάνι φλοίδες παρμεζάνας
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
Πως το φτιάχνουμε;
Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε καλά τις σπαλομπριζόλες μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε το μοσχάρι, το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξά τα κομμάτια του κρέατος σε λεπτές φετούλες.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και απλώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε με μπαλσάμικο και από πάνω βάζουμε τις φέτες του κρέατος. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook