Ένα σοκολατένιο κέικ δεν έχει εποχή! Κι αυτή την συνταγή του Γιώργου Σίσκα θα την λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε;
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά χωρισμένα
- 100 γρ κακάο
- 1 φλ.τσαγιού γάλα χλιαρό
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 30 γρ μαγιά νωπή
Πως το φτιάχνουμε;
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ένα ένα τους κρόκους. Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας την με μια σπάτουλα ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ, βάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το γλασάρουμε με σοκολάτα λιωμένη.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook