Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν θα αγαπήσει αυτή τη συνταγή για λουκουμάδες!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φλ.τσαγιού χλιαρό γάλα
- 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
- 2 κ.σούπας λάδι
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 3 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως τους φτιάχνουμε;
Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και το γάλα, προσθέτουμε έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά στο μίξερ με τους γάντζους. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του. Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει, σε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού λίγο λάδι και 1 κουταλάκι.
Μόλις κάψει το λάδι πιάνουμε το ζυμάρι με τον αντίχειρα και το δείκτη, το ζουλάμε να βγει ζύμη ανάμεσα από τα δάκτυλα με το λαδωμένο κουταλάκι, το κόβουμε και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να χρυσίσουν, τους βγάζουμε με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα, τους σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη ή μερέντα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook