Η εποχή ενδείκνυται για να φτιάξουμε γλυκά με φρέσκες και ζουμερές φράουλες! Ο Γιώργος Σίσκας μας έστειλε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για πάβλοβα με φράουλες.
Τι θα χρειαστούμε;
Για την μαρέγκα
- 120γρ. ασπράδια (από 4 μεσαία αυγά)
- 10γρ. κορν φλαουρ ή νισεστέ
- 150γρ. λεύκη ζάχαρη
- 70γρ. καστανή ζάχαρη
Για τη σως
- 300γρ. πολτοποιημένες φράουλες
- 50γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 300γρ φράουλες
Πως την φτιάχνουμε;
Την μαρέγκα:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα του μίξερ όχι στην δυνατή γιατί θα πάρει πολύ αέρα και θα κάτσει (προσοχή το σκεύος και τα χτυπητήρια να είναι στεγνά και να μην πέσει καθόλου κροκός μέσα δεν θα γίνει μαρέγκα ποτέ αν υπάρχει υγρασία)
Μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε σταδιακά την άσπρη και έπειτα την καστανή ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει πηχτή μαρέγκα όπως παρακάτω (να κάνει μύτες και όταν αναποδογυρίζουμε το σκεύος να στέκετε), έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα απλώνουμε την μαρέγκα σε κύκλο με βάθος σαν να είναι φώλια . Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 2 ώρες. Κλείνουμε το φούρνο και την αφήνουμε μέσα στον φούρνο να κρυώσει (αν θέλουμε την βγάζουμε αλλά θα κάνει σπασίματα).
Τη σως:
Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μετράμε από την στιγμή που αρχίζουν να βράζουν, την αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Μόλις κρυώσει εντελώς η μαρέγκα χτυπάμε τη σαντιγύ και τη βάζουμε πάνω στην μαρέγκα. Κόβουμε της φράουλες στα τέσσερα και περιχύνουμε από πάνω με τη σως.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα στην σελίδα του στο facebook.