Μάλλον η πορτοκαλόπιτα είναι από τα αγαπημένα σας γλυκά, γιατί κάθε διαφορετική συνταγή σας κάνει να θέλετε να την δοκιμάσετε. Ο Γιώργος Σίσκας μας προτείνει να δοκιμάσουμε την δική του συνταγή, με μαύρη ζάχαρη!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 πακέτο φύλλα κρούστα για γλυκά 500 γρ
- 2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη
- 1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 αυγά μεγάλα
- 2 κ. γλυκού μπέικιν
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Πως την φτιάχνουμε;
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν, Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αν ο κάδος του μίξερ σας είναι μεγάλος, ρίξτε μέσα τα κομμάτια από τα φύλλα και ανακατέψτε το για 4 λεπτά.Διαφορετικά βάλτε τα φύλλα στο ταψάκι που θα ψήσετε την πίτα, ρίξτε το μείγμα και ανακατέψτε καλά να πάει παντού. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα στην σελίδα του στο facebook.