Ο Γιώργος Σίσκας φτιάχνει για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας λαχταριστά brownies με σοκολάτα και γλάσο μερέντας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 αυγά
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 1 βανίλια
- 225 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. μερέντα
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30x40.(ή σε ατομικά φαρμάκια)
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί. Λίγο πριν το σημείο βρασμού, ρίχνουμε τη κρέμα στην κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το γλάσο για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το γλάσο πάνω στο brownie.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα στην σελίδα του στο facebook.