Η Εβίτα μας έστειλε μια εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα, που την ονομάζει κολοκυθοφάι. Είναι γρήγορη και λαχταριστή! Μόνο τη φωτογραφία που μας έστειλε να δείτε, σας αρκεί για να μπείτε αμέσως στην κουζίνα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- 2 φλ. γάλα ζεστό
- 4 αυγά
- 2 φλ. φέτα
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο
- Σουσάμι
Πως την φτιάχνουμε;
Βάζουμε το κολοκύθι στο σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του
Το σοτάρουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα ζεστό (να γίνει μπεσαμέλ)
Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα και τον άνιθο
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και κομματάκια βούτυρο (εγώ ρίχνω και σουσάμι)
Ψήνουμε σε 200 βαθμ. για 50-60 λεπτά