Και ποιος δεν λατρεύει τα pancakes, πόσο δε όταν τα τρώμε και με λιγότερες τύψεις, αφού η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει γλουτένη!
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 αυγά μεγάλα
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 1/2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- μερικά μύρτιλλα για σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε;
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. μέλι. Φτιάχνουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου: στο μούλτι χτυπάμε άψητα λευκά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ ψιλή πούδρα. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα υγρών.
Σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα (ανάλογα πόσο αφράτα θέλουμε τα pancakes). Τηγανίζουμε την κάτω πλευρά και όταν σχηματιστούν φουσκάλες, με φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με 1 κ.σ. μέλι και γαρνίρουμε τα ζεστά pancakes. Συνοδεύουμε με λίγο επιπλέον μέλι και μύρτιλλα (προαιρετικά).
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής