Ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Τι θα χρειαστούμε;
- ζύμη για τάρτες
- 8 αχλάδια
- 50 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 πρέζες τζίντζερ περασμένο στο μούλτι
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
Πως την φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Κατόπιν τα κόβουμε στη μέση σε δύο κομμάτια και αφαιρούμε τον πυρήνα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια και καλύπτοντας τα με τους καραμελωμένους χυμούς που μένουν στο τηγάνι. Αν θέλουμε πιο σιροπιαστή υφή, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν και πάρουν το χρώμα της καραμέλας, είναι έτοιμα.
Στρώνουμε την φόρμα ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στην φόρμα τα αχλάδια, με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω. Περιχύνουμε τα αχλάδια με την καραμέλα που μας περίσσεψε στο τηγάνι. Καλύπτουμε τα αχλάδια με τη ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που ίσως εξέχει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς την σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής