Κάθε πιάτο με τυροκροκέτες γίνεται ανάρπαστο στο τραπέζι, με όποια συνταγή κι αν τις κάνουμε!
Τι θα χρειαστούμε;
- 600 γρ. τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κ.σ. σκόνη πουρέ πατάτας
- πιπέρι καγιέν
Πως τις φτιάχνουμε;
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί, τη σκόνη του πουρέ, το πιπέρι καγέν και τα ασπράδια.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να πήξει. Αν δεν έχει σφίξει αρκετά, προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα μας και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγίξουν. Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες μας ζεστές με τη συνοδεία σπιτικής κέτσαπ.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής