Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν τα νηστίσιμα κουλουράκια με τα ταχίνι και κανέλα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Πως τα φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής