Αυτή είναι μια εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για μους.
Τι θα χρειαστούμε;
- 300 γρ. φυτική κρέμα σόγιας
- 250 γρ. χαλβάς με γεύση βανίλια θρυμματισμένος
- 120 γρ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
- 2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
- 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
- μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα
Πως τις φτιάχνουμε;
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα σόγιας στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί και να αφρατέψει. Κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να σταθεροποιηθεί. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον χαλβά, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι, λιώνοντας τον χαλβά. Πρέπει να σχηματιστεί ένας πυκνός πολτός και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Όταν λιώσει ο χαλβάς, συνεχίζουμε το ανακάτεμα είτε με το σύρμα είτε με μίξερ χειρός. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί η μους. Σερβίρουμε σε ποτηράκια ή μπολ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο, να σταθεί καλά, για 2 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φράουλες και τρίμματα χαλβά (προαιρετικά).
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής