Η Λώρα, που μένει με την οικογένειά της στην Ελβετία, μου έστειλε αυτή την συνταγή για σπανακοτυρόπιτα, την οποία βρήκα και εύκολη και γρήγορη.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 400 γραμμάρια καθαρισμένο στεγνό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 350 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- (προαιρετικά 1 κούπα ψιλοκομμένο πράσο)
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- Ελάχιστο αλάτι
- Πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Πάνω σε πέντε λαδόκολλες που έχουμε στρώσει στο ταψί, βάζουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.
Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε το σπανάκι, τη φέτα, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα.
Σημαντικό: Εάν η γέμιση βγει δεν βγει σφιχτή επειδή ίσως να μην στραγγίσατε καλά το σπανάκι όταν το πλύνατε, ρίξτε λίγη γαλέτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε πάνω στο φύλλο που στρώσαμε στο ταψί.
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κλείνουμε γύρω - γύρω με το φύλλο (στριφτά)
Πριν το βάλουμε στον φούρνο παίρνουμε με ένα πιρούνι καρφώνουμε το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 μια ώρα.