Αγαπάτε τα μύδια και ψάχνατε μια διαφορετική και πικάντικη συνταγή; Αυτή θα σας ξετρελάνει!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- ψίχουλα ψωμιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε;
Βάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το αλείφουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το ψήνουμε να ροδίσει καλά στους 200° C για 15΄.
Αφού κρυώσει, το αλέθουμε στο μίξερ ή το τρίβουμε με τα χέρια σε χοντρά ψίχουλα.
Πλένουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε (το κέλυφος εξωτερικά με σφουγγάρι) να καθαρίσουν. Όσα είναι ανοιχτά τα πετάμε.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα για 2΄-3΄ μέχρι να δούμε τα μύδια να ανοίγουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν. Αφαιρούμε το πάνω τους κέλυφος και τα στήνουμε στη σειρά μέσα σε ένα ταψάκι.
Σε μπολ ενώνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε κάθε μύδι με λίγη από τη γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής