Ένα εύκολο και γρήγορο κέικ χωρίς αυγά!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1/2 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 300 γρ. ανανάς από κονσέρβα πολτοποιημένος
- 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα τριμμένα στον τρίφτη
Πως το φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το μείγμα στερεών υλικών στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα λαδιού και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό ανανά και τα νεκταρίνια ανακατεύοντας ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής