Αυτή είναι μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για τον μπακαλιάρο που συνήθως φτιάχνουμε τηγανιτό.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
- κόκκινο καυτερό πιπέρι
Πως τον φτιάχνουμε;
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής