Τώρα πια που βρίσκουμε φράουλες όλες τις εποχές του χρόνου μια σοκολατίνα με φράουλες είναι ότι πρέπει για κάθε εποχή!
Τι θα χρειαστούμε;
- 250 γραμμάρια μπισκότα cookies με σοκολάτα
- 100 γραμμάρια και 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, κρύο
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 250 γραμμάρια φράουλες φρέσκιες, κομμένες στα τέσσερα
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα με 70% περιεκτικόκτητα σε κακάο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή λικέρ φράουλας
Πως την φτιάχνουμε;
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα. Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε. Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με τοχέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και 1 κουτ. σούπας βούτυρο (όχι λιωμένο). Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει.
Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Tip:
Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό). Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής