Αυτή είναι μια συνταγή να κάνετε το κοτόπουλό σας πολύ διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 φιλέτα μέρη κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος)
- 1/4 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
Πως το φτιάχνουμε;
Σε μπολ αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με πινέλο αλείφουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύπτουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Κατόπιν βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος από το ταψί. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρασί και ό,τι ζουμάκι έχει βγάλει το κοτόπουλο από τη μαρινάδα στην πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε και όταν ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαράγγια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής