Η σοκολάτα αλλά και οι μους είναι τα αγαπημένα των περισσότερων από εμάς.
Τι θα χρειαστούμε;
- 110 γρ. κουβερτούρα
- 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 κ.σ. κονιάκ
Πως την φτιάχνουμε;
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.
Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής