Αυτή είναι από τις πιο γευστικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φέτες προσούτο
- 150 γρ. ασπρομανίταρα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κλαδάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
- 250 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
- 150 γρ. ταλαγάνι
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- λευκό ξηρό κρασί
Πως τα φτιάχνουμε;
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής