Πέρα από το ψήσιμο, το μυστικό στη γαλοπούλα είναι η γέμιση.
Σήμερα θα σας προτείνω μια συνταγή για γέμιση που έχω κάνει αρκετές φορές και οι καλεσμένοι μου έχουν ενθουσιαστεί.
Τι υλικά θα χρειαστείτε;
- Μισό κιλό κιμά
- 1 πακέτο κουκουνάρια καθαρισμένα
- 1 πακέτο κάστανα έτοιμα προβρασμένα
- 1 ποτήρι του κρασιού μαύρες σταφίδες
- 3 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε;
Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε καλά για άλλα 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί
Όταν το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να η γέμιση να πιει τα υγρά.