Αν αγαπάτε την ψαρόσουπα, θα λατρέψετε και αυτή τη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
- 2 κρεμμύδια
- 2 κολοκύθια
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 μάτσο σέλινο
- 3 λίτρα νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια κους κους
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια
Πως την φτιάχνουμε;
Σε στενή, βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.
Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.
Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το κους κους ή το ρύζι. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά. Αφού σβήσουμε την εστία χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής