Μπορεί να σας φαινόταν δύσκολο η περίπλοκο αλλά διαβάζοντας αυτή τη συνταγή σίγουρα θα δοκιμάσετε να το φτιάξετε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο ανάμεικτο
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φλιτζ. γιαούρτι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, προαιρετικά
- φέτες από ντομάτα για το σερβίρισμα
- φέτες από κρεμμύδι για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι ψημένες και κομμένες στα 4
Πως το φτιάχνουμε;
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντονέρ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
Το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
Σε πιατέλα βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σος.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr