Το παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο είναι αυτό που λέμε «μαμαδίστικη» συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
- 1 μάτσο σέλινο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισογίνει το κρέας.
Τότε προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr και το www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής