Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα αφιερώσω λίγη ώρα, για το καλό του χρόνου και θα φτιάξω την βασιλόπιτα. Πολλοί μπορεί να έχετε παρόμοια συνταγή, γιατί είναι κλασική και κυκλοφορεί με μικρές παραλλαγές. Εκείνο που την κάνει ξεχωριστή είναι τα αποξηραμένα φρούτα.
Τι θα χρειαστείτε;
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- Μισή κούπα γάλα
- Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 500 γραμμάρια φαρίνα
- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια καρύδια
- Μισή κούπα δαμάσκηνα ξερά
- Μισή κούπα βερίκοκα
- Μισή κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
Πως τη φτιάχνουμε;
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο
Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη- λίγη και ένα- ένα τα αβγά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 50-55 λεπτά στους 175 βαθμούς.