Το σαλέπι είναι αδιαμφισβήτητα το ρόφημα του χειμώνα και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- · 3 γαρύφαλλα
- · 2 ξυλάκια κανέλα
- · 1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- · 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. σαλέπι
Πως το φτιάχνουμε;
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Με την κουτάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα υγρού σε μπολ. Προσθέτουμε το σαλέπι και ανακατεύουμε καλά, σχηματίζοντας ένα είδος πάστας. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει το μείγμα μας. Κατόπιν ρίχνουμε την πάστα πίσω στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί ένα παχύρρευστο αρωματικό ρόφημα. Απολαμβάνουμε ζεστό, αφαιρώντας τα ξυλάκια κανέλας και τα μπαχαρικά. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κανέλα.
Tips
- Όσο πιο πολύ σαλέπι προσθέσετε, τόσο πιο χυλωμένο θα γίνει το ρόφημα. Αντίστοιχα, όσο λιγότερο σαλέπι χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο αραιό.
- Ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα σαλέπι προσθέστε αντίστοιχα τόση ποσότητα ζάχαρης.
- Πειραματίστε με τα μπαχαρικά και δημιουργήστε το πιο αρωματικό σπιτικό σαλέπι.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής