Αυτό το γλυκό θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι!
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 μπανάνες ώριμες
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 120 γραμμάρια φουντούκια
Πως τις φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στη μέση ή και σε 4 κομμάτια και περνάμε τα κομμάτια σε καλαμάκια για σουβλάκια. Βάζουμε τα σουβλάκια μπανάνας στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, χωρίς το νερό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να λιώσει καλά. Κατόπιν αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει λίγο. Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε κανάτα και την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν είναι έτοιμη, βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα με γρήγορες κινήσεις ένα-ένα τα ξυλάκια μπανάνας.
Ακουμπάμε τις σοκολατένιες μπανάνες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με φουντούκια ή πολύχρωμη τρούφα. Για να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα η σοκολάτα μπορούμε να τοποθετήσουμε το ταψάκι στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής