Την συνταγή για αυτό το κέικ μας στην έστειλε η Ματίνα Μπουτζικούδη και ομολογώ πως είναι ιδιαίτερη.
Τι θα χρειαστούμε;
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 4-6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 βανίλιες
- 2 κούπες αλεύρι
- Ένα φακελάκι baking powder
Πως το φτιάχνουμε;
Χωρίζουμε τα αυγά από τον κρόκο και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα (αφρός). Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη ώστε να λιώσει καλά και τέλος τους κρόκους.
Στη συνέχεια και ενώ χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, μετά τον χυμό, τη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα. Αφού τελειώσαμε με τα "υγρά" υλικά, συνεχίζουμε με τα "στερεά", δηλαδή το ξύσμα, τις βανίλιες, το κακάο και χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί καλά το αλεύρι και να μη κουράζουμε το μείγμα μας (το οποίο πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό).
Ψήνουμε σε φόρμα στρογγυλή, ή δύο μακρόστενες ή κάνουμε cup cakes! Ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, ενώ αν επιλέξουμε να κάνουμε cup cakes τότε ψήνουμε για 20 λεπτά.